Geri

Cemil Deveci döneminde yapılan 6 katlı kaçak binaya Halit Doğan engeli

Samsun'da Atakum ve İlkadım ilçelerinde aynı kişiye ait üç kaçak yapıya şikayetlere rağmen müdahale edilmemesini duyuran Gazete Ekip'in haberi ses getirdi. Atakum eski Belediye Başkanı Cemil Deveci döneminde yapımına izin verilen 6 katlı kaçak binaya Halit Doğan geçit vermedi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kaçak yapı yıkıldı.


12:07:02 | 2024-08-22


Haberi Sesli Dinle

Gazete Ekip, Atakum'da iki, İlkadım'da bir binasında ruhsatın dışına çıkan ve binalarında kaçak kat atan gizemli kişiyi sormuş, kaçak yapılara nasıl ve neden izin verildiğini sormuştu. Atakum eski Belediye Başkanı Cemil Deveci döneminde yapımına izin verilen 6 katlı kaçak binaya Halit Doğan geçit vermedi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi.

İŞLETME RUHSATI VERİLMİŞ
Atakum ilçesi Körfez Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9. sokak üzerinde, 2899 ada 8 parselde bulunan binanın alt katında bulunan işletmenin dere kret kotunun altında bodrum kat vasfında hizmet verdiği ortaya çıkmıştı. Tüm cepheleri kapalı olması gerekirken, otopark giriş ve çıkışına dahi izin verilemeyen bodrum katta tüm cephelerin açıldığı, üstelik söz konusu işletmeye işyeri olarak kiralandığı belirlenmişti. Usulsüzlük bununla kalmamış, belediye tarafından da İşletme Ruhsatı verildiği anlaşılmıştı. Mevzuata aykırı davranılan binanın 4. katının da projede olmadığı, kaçak olarak yapıldığı ileri sürülmüştü.

USULSÜZLÜK ÜSTÜNE USULSÜZLÜK
Tepki çeken kaçak binaya Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan dur dedi. Usulsüzlük üstüne usulsüzlük tespit edilen bina, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kepçelerle yıkıldı. Şimdi vatandaşlar, yine aynı parsel yanında bulunan 2899 ada 5 nolu parselde aynı kişinin bu kez herhangi bir ruhsat başvurusu dahi yapmadan, 187 metrekare inşaat yapma hakkı olmasına rağmen, 195 metrekare olan arsanın tamamı üzerinde başlattığı ve toplamda bin 300 metrekareden oluşan 7 katlı bir binanın akıbetini merak ediyor.

DİĞER BİNA DA YIKILSIN
Söz konusu binanın bazı kolonlarının, DSİ’nin yapmış olduğu Değirmen Deresi dere ıslahı kapsamında yapılan duvar üzerine inşaa edildiği iddia edilmişti. İnşaatın her evresinde Atakum Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, DSİ Bölge Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumlara ihbar edilmesine rağmen 1 yıldır yapımına izin verilmesi ve müdadahe edilmemesi dikkat çekmişti. Şimdi vatandaşlar, ayhı parsel yanındaki diğer binanın da yıkılmasını bekliyor.

İLKADIM'DA DA KAÇAK BİNASI VAR
Öte yandan yine aynı kişinin İlkadım İlçesi 19 Mayıs Mahallesi 7836 Ada 7 Parselde 7 kat ruhsatlı olan binasının da, 9 kat ve yapı denetimsiz olarak yapıldığı, projede olmayan çıkmalar olduğu ve bu şekilde kullanımına halen izin verildiği anlaşılmıştı. Bir çok şikayet olmasına rağmen ilgili kurumların söz konusu kişiyi adeta korumaya alması ve binalarda kaçak katlara göz yummasına Samsunlular tepki göstermişti.

Devamını okumak için tıklayınız


samsunatakumkaçak binahalit doğansamsun büyükşehiratakum belediyesi