Geri

İsmail Uyanık adaylıktan çekildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Samsunspor eski Başkanı İsmail Uyanık, adaylık için gerekli 64 imzanın toplanamaması nedeniyle adaylık başvurusunda bulunmayacağını açıkladı. Uyanık, destek veren herkese teşekkür etti.

13:43:07 | 2024-07-11


Haberi Sesli Dinle

Samsunspor eski Başkanı İsmail Uyanık, TFF Başkanlık Adaylığı için başvuru dosyasını TFF'ye sunmayacağını açıkladı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Uyanık, bugüne kadar 36 imza topladığını, ancak seçimin yapılacağı 18 Temmuz'a kadar 64 imzaya ulaşamayacağını belirterek, adaylıktan çekildiğini belirtti.

64 İMZAYA ULAŞAMADIK
Açıklamasında, 45 günlük mücadelede gelinen noktanın 18 Temmuz'a kadar 64 imzaya ulaşılamayacağını gösterdiğini ifade eden Uyanık, "Tek babanın iki anadan doğma mevcut adaylarının oluşturduğu baskıcı seçim ortamında 36 imzamızın sahiplerine seçim gününe kadar boşa bir sıkıntı yaşatmamak ve yeni saflar tutmalarına imkan vermek, bize fırsat tanıyan ve tanıyacak medyayı 7 gün daha boşa işgal etmemek için hazırladığımız adaylık dosyasını TFF'ye vermemeye karar verdik" dedi.

İLKELERDEN TAVİZ VERMEDİM
Elinden geleni yaptığını, ama bu kadarını becerebildiğini de dile getiren Uyanık, "İlkelerden taviz vermeden, pazarlıklara girmeden, boş vaatlerde bulunmadan bu ortamda buraya kadar açabildim değişim bayrağını. Geldiğimiz bu nokta çok mu sürpriz oldu? Hayır! Daha iyi olabilir miydi? Evet! Verdiğiniz kalbi destek için hepinize teşekkür ediyorum. Değişim bayrağı bir gün mutlaka hak ettiği yere dikilecektir. Baki sevgi ve saygılarımla" ifadelerini kullandı.


ismail uyanıktfftürkiye futbol federasyonutff adayı ismail uyanıksamsunspor